~ DOKŁADNY PRZEPIS ~
Spód:
100g ciastek z ciecierzycy (PRZEPIS: http://bit.ly/2xLWUrH) lub dowolnych ciastek bezglutenowych
15g oleju kokosowego
Ciasto:
280g sera twarogowego (20g. białka na 100g produktu)
dwa jajka
30ml bezcukrowego syropu (u mnie truskawka)
2,5 łyżeczki bezglutenowego budyniu śmietankowego
ksylitol wedle uznania
Zawartość białka może się różnić w zależności od użytych składników. Ciecierzyca ma w sobie również sporo białka pochodzenia roślinnego, dlatego ciecierzycowe ciastka świetnie nadają się do tego deseru. Jeżeli chccie, możecie dodać do masy ulubionej odżywki białkowej
~ O CUKRZE I CUKRZYCY NA BLOGU ~
Moje początki z CT1: http://bit.ly/2wdgflw
Znaczenie cukru w diecie cukrzyka: http://bit.ly/2vdE4oR
~ ODWIEDŹ I OBSERWUJ ~
Facebook: http://bit.ly/2nH17Jt
Instagram: http://bit.ly/2mpHHIz
Snapchat: http://bit.ly/2nOQ8ug